May 11, 2010

UMNO ISRAEL SELANGOR, PERKOSE, MAIGRAIN Dengki Keakraban PR & Raja Petra Dengan Sultan Selangor

Inilah yang UMNO, Pertubuhan Pribumi Perkasa Negara (PERKOSE) dan Gabungan NGO Pembela Kerajaan (MAIGRAIN) jealous kat kerajaan Pakatan Rakyat (PR). Mereka dengki dengan keakraban Khalid Ibrahim dengan Sultan Selangor. Mereka juga tak dapat terima bahawa blogger terkenal dan penyokong tegar PR, Raja Petra yang juga merupakan seorang ahli kerabat DiRaja Selangor. Beliau merupakan sepupu kepada Allahmarhum Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah, ayah kepada Sultan Selangor sekarang ini.Jadi mereka gunakan segala media massa yang ada, manipulasikan sebanyak mana isu melibatkan istana..untuk mengeruhkan hubungan Sultan Selangor dengan kerajaan PR. Mereka yakin, dengan perkakaskan Sultan, mereka mampu menawan kembali Selangor..tapi Sultan bukannya macam JKKK UMNO kawasan Felda..Sultan ada mempunyai maruah..Sultan ada sanksi (darajat) yang tinggi..Sultan bukannya mudah nak dipermainkan demi laba politik UMNO Israel.

Kalau utusan, Mahathir hina Sultan, golongan ni bertindak meniskus..kerana tak dapat laba politik..bila PR, tak sempat nak buat perjelasan, dah buat demontrasi haram dan report polis..tak apa, sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah jua..dah la Sultan taknak percaya kat puak ni..bahkan rakyat pun tak percaya kat mereka nih..alih-alih rakyat akan kata..takkanlah semua perkara PR sebut dikira hina Sultan

..dan paling syok, rupa-rupanya rakyat tahu bahawa demontrasi halal dan boleh dilakukan di mana-mana sahaja..sebab puak perkakaskan Sultan ni selalu je buat demontrasi dari Pulau Pinang hingga ke Selangor..termasuk demontrasi kata Sultan Terengganu ‘natang’..itu semuanya kerja buat UMNO ISRAEL..maka-maka lama orang akan sedar juga..memang malang betul puak pro Israel yang derhaka Sultan ini..sudahlah jatuh, ditimpa tangga pula..

No comments: